pizzadeeg kneden

Ontdek

De authentieke bereidingswijze van de Italiaanse pizza

‘’La vera cucina Italiana’’, daar staan wij bij San Marco voor.

Dit staat voor het proeven, maar vooral het beleven van de Italiaanse keuken. Maar hoe zorgen wij ervoor dat de Italiaanse authenticiteit wordt gewaarborgd en wordt beleefd via onze gerechten? 

Wijn

Ontdek

De beste Italiaanse wijnen: Proef ze bij San Marco

Een goed glas Italiaanse wijn bij een heerlijk authentiek Italiaans gerecht? Dan zit je bij San Marco helemaal goed! Maar wat maakt een wijn nou goed? En waarom kiezen we bij San Marco nou specifiek voor bepaalde wijnen en laten we andere liggen? 

Ontdek

Een gezellig Italiaans restaurant in hartje Delft

De eigenaar, Giancarlo, heeft altijd de droom gehad om zijn vaders geheim voor authentieke Italiaanse pizza’s verder uit te breiden toen hij San Marco overnam. En daar hoort niet alleen goed eten bij!  

 

Wijnglazen klinken in restaurant
tiramisu

Ontdek

De oorsprong van het Italiaanse dessert Tiramisu  

Volgens San Marco onderscheidt maar één dessert zich van de rest: tiramisu. In dit blog lees je waar tiramisu vandaan komt en waar je kan genieten van de beste tiramisu in Delft!   

bruschetta

Ontdek

de 5 bekendste voorgerechten uit Italië: ontdek ze hier!

Italiaanse voorgerechten, wie kent ze niet? Heerlijke olijfolie en verse ingrediënten, die twee dingen zijn vaak essentieel. Maar wat zijn nou de bekendste voorgerechten uit Italië?

Ontdek

Wat zijn de Italiaanse lunch gewoontes?

Italianen vinden eten erg belangrijk, en zo ook il pranzo (de lunch). In tegenstelling tot in Nederland, houden Italianen niet zo van een simpel broodje als lunch. Maar wat zijn dan de Italiaanse lunch gewoontes?

Pasta

Ontdek

San Marco is dé plek voor authentiek Italiaans eten

San Marco is al tientallen jaren een begrip in Delft, en dit door het heerlijk bereide eten van onze Italiaanse chefs die altijd werken met verse producten afkomstig van Italië. Door deze combinatie aan Italiaanse producten en chefs, hebben wij vertrouwen in de kwaliteit van wat wij neerzetten!  

Ontdek

4 van San Marco’s Italiaanse desserts die je geprobeerd móét hebben

Desserts, de meeste van ons worden er dolgelukkig van! Bij San Marco bieden we een brede keuze aan desserts, wat kan zorgen voor keuzestress. Welke moet je in ieder geval écht hebben geprobeerd? Dat vertellen we je in deze blog! 

lasagne

Ontdek

5 lekkerste Italiaanse gerechten, volgens de Italianen zelf!

Risotto, Burrata en lasagne. Voor Italianen klinkt dit als muziek in de oren. Ook nieuwsgierig wat de Italianen de lekkerste gerechten vinden?

Ontdek

Hoe eten Italianen spaghetti? 

We nemen je mee in de correcte wijze van het eten van spaghetti, zodat je punten kan scoren bij de Italianen. Zo kun je bij het volgende diner je vrienden en familie vertellen wat nou echt de correcte wijze is! 

steenoven

Ontdek

Hoe eten Italianen Pizza? 

Als er aan pizza gedacht wordt, dan komt het land Italië al snel naar boven. De liefde voor pizza is dan ook ontstaan in de stad Napels, waar de eerste Italiaanse pizza’s werden gemaakt. Daarom zullen we je meenemen in hoe de pizza in Italië op de juiste manier genuttigd wordt.   

Ontdek

De 4 bekendste kazen uit Italië: ontdek ze hier

Italiaanse kazen zijn een belangrijk onderdeel van de Italiaanse keuken en staan bekend om hun rijke smaken en texturen. In deze blog vertellen we je over de talloze soorten Italiaanse kazen, elk met hun eigen unieke kenmerken en geschiedenis. 

kazen

Ontdek

Italiaanse keuken designs: waarom het steeds populairder wordt

Italiaanse keuken designs zijn bekend om hun stijlvolle en functionele ontwerpen. Geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Italië, hebben deze keukens de nadruk op het maken van de keuken de centrale plek van het huis. Maar waarom worden deze keukens steeds populairder?

Ontdek

Italiaanse ijsgerechten: welke zijn er eigenlijk allemaal?

Italiaans ijs, ook wel bekend als gelato, is een populaire traktatie in Italië en over de hele wereld. Het is gemaakt van rauwe, natuurlijke ingredienten en heeft een zachte, romige textuur. Maar welke ijsjes zijn er allemaal?

Pasta

Ontdek

de 5 lekkerste italiaanse rundgerechten: volgens de italianen zelf

Italiaans rundvlees is een populair ingrediënt in tal van traditionele Italiaanse gerechten. Het is rijk aan smaak en kan op talloze manieren worden bereid, van gekruid en gegrild tot gekarameliseerd en gebakken. Hier zijn enkele populaire Italiaanse rundvlees recepten om te proberen:

Ontdek

Italiaanse Paastradities

Pasen komt er weer aan! In Italië wordt Pasen groots aangepakt. Waan je in een stukje Italië en lees hier welke leuke tradities zich tijdens Pasen afspelen in Italië.

Paaseieren in een schaal
Jongen lachend koffie drinken in koffiebar
Jongen lachend koffie drinken in koffiebar
Wijnglazen klinken in restaurant

Ontdek

Italiaanse normen en waarden

Italië is een land in het zuiden van Europa met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. De geschiedenis van het Italiaanse volk, zijn cultuur en zijn invloed op de wereld gaan vele eeuwen terug. Op deze pagina lees je wat nou de belangrijkste normen en waarden zijn van de Italianen.

Ontdek

De 6 populairste Italiaanse kruiden

Kruiden en specerijen worden van oudsher in de keuken gebruikt vanwege hun voordelen voor de gezondheid en om de smaak van het gerecht te verbeteren. Ontdek hier de populairste Italiaanse kruiden die ook jij waarschijnlijk kent!

kruiden en specerijen
Italiaanse spaghetti en wijn

Ontdek

Italiaanse eettradities

Het is moeilijk om niet van de Italiaanse keuken te houden. Elke regio heeft zijn eigen onderscheidende smaken die voortkomen uit de Italiaanse gewoonten en tradities van die regio. Hier lees je de Italiaanse eettradities die je écht moet kennen tijdens een bezoekje aan Italië.

Ontdek

6 leuke weetjes over italianen

Wist je dat één Italiaanse keuken eigenlijk niet bestaat? Door verschillen in klimaat, bodemgesteldheid en de roerige geschiedenis van Italië heeft elke regio en zelfs stad en dorp zijn eigen specialiteiten.