Ons verhaal begint in 1989 toen de Sardijnse vader van Giancarlo als één van de eerste in Nederland de kleine pizzabezorgdienst Ciao Express startte. Deze bezorgdienst werd gestart vanuit het restaurant San Marco waar zijn vader werkzaam was. Warme stenen zorgden ervoor dat ambachtelijke pizza’s en pasta’s dampend en met kwaliteit, alsof ze net uit de oven kwamen, bezorgd werden. Met de liefde voor de Italiaanse keuken is Giancarlo opgegroeid en de geheimen van de traditionele ambachtelijke Italiaanse pizza kent hij van zijn vader.
Hij raakte geïntrigeerd om pizza’s nog lekkerder te maken. Zo werd het ontwikkelen van hét perfecte deeg zijn uitdaging toen hij in 2019 het stokje van zijn vader overnam. Ook had hij een droom, namelijk een restaurant openen waar men kan genieten van ‘la vera cucina Italiana’, ofwel de échte Italiaanse keuken. Een plek waar je dagelijks verrast wordt met nieuwe verfijnde culinaire heerlijkheden uit alle windstreken van Italië, maar waar ook een aantal traditionele pizza’s en pasta’s in ere wordt gehouden. Die droom koesterde hij al een poosje en kreeg vaste vormen toen een goede vriend Nick diezelfde droom bleek te hebben. Nick zijn passie voor het vak en de Italiaanse keuken is ontstaan bij het oude San Marco waar hij jarenlang actief is geweest.
Midden in de Corona tijd besloten we een sprong in het diepe te nemen. Een risico natuurlijk, maar dromen moet je najagen. Het oude concept van San Marco transformeerde we tot ons gastvrije Italiaanse restaurant met de look en feel van nu, een Italiaanse chef-kok, en authentiek Italiaanse pizzabakkers afkomstig uit de regio’s van Milaan, Napels en Sardinië. We werken met pure en verse ingrediënten, authenticiteit is dus echt de rode draad. Zo worden bijvoorbeeld speciale pasta’s op ambachtelijke wijze voor ons gemaakt in Napels.
Onze droom is werkelijkheid geworden, en meer dan dat. Zo bereiden onze pizzabakkers op een knapperend houtvuur zowel traditionele als zeer verfijnde pizza’s, en wordt onze unieke Pistacchio Tiramisu inmiddels geroemd. Veel van onze gerechten bezorgen we ook aan huis en pizza’s bakken we met ons Pizzawagentje in de houtoven zelfs voor je deur. Ook al klinkt het cliché, aan het eind van de dag zijn we pas echt blij als we horen dat mensen oprecht genoten hebben van onze gerechten en de beleving die San Marco te bieden heeft, of het nou vanuit het restaurant is of vanaf de eigen bank.
De toekomst van San Marco? We blijven dromen en wie weet… strijken we in de toekomst ook nog op een andere plek neer.